Απεντόμωση Κοριών

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Απεντόμωση Κοριών

Είναι αιμομυζητικά σχεδόν άπτερα έντομα, το σώμα τους – μεγέθους 5-7 mm- είναι ωοειδές και πεπλατυσμένο, μορφή που τους επιτρέπει να κινούνται με ευκολία στο πτέρωμα ή στο τρίχωμα των ξενιστών στους οποίους παρασιτούν ή να κρύβονται σε στενούς χώρους όπως οι ρωγμές των τοίχων και των ξύλινων επιφανειών.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους κοριούς

Οι κοριοί στερούνται πτερύγων, δεν μετακινούνται μακριά. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να βαδίσουν από ένα διαμέρισμα σε ένα άλλο γειτονικό.

Τα ακμαία - αρσενικά ή θυληκά – είναι απαραίτητο να αιμομυζήσουν και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τροφή για αρκετούς μήνες, παραμένοντας αδρανή στα κρησφύγετά τους, από τα οποία εξέρχονται με την εμφάνιση ξενιστών στο άμεσο περιβάλλον και κυρίως τις βραδινές ώρες με το μέγιστο της δραστηριότητας τους λίγο πριν το ξημέρωμα.

Είναι παράσιτα σύντομων γευμάτων με επισκέψεις σε ξενιστές που είναι αδρανοποιημένοι κατά την διάρκεια του ύπνου και προσελκύονται από το εκλυόμενο διοξείδιο του άνθρακα από τον εν δυνάμει ξενιστή. Μετά από κάθε αιμομύζηση από το οπίσθιο τμήμα του εντερικού τους σωλήνα αποβάλλουν υπόλοιπα αιμοσφαιρίνης μαύρου χρώματος. Προτιμούν ως ξενιστή τον άνθρωπο ενώ απουσία αυτού αιμομυζούν πουλερικά, ωδικά πτηνά, ποντικούς, αρουραίους και νυχτερίδες.

icon4

Διευθυνση

Πολυτεχνείου 45 Θεσ/νικη

icon4

Κινητο

6947 019461

icon4

Σταθερο

23130 85028

icon4

email

endoma.solutions@gmail.com

Χρειάζεστε απεντόμωση για την οικία σας;

Καντε κλικ στο κουμπί που θα βρείτε και επικοινωνήστε μαζί μας

Προετοιμασία για την Εφαρμογή

Η καλή προετοιμασία συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κοριών και περιλαμβάνει:

5 βασικά σημεία

Awesome Image

Οι κοριοί, τα αυγά τους και τα αποχωρήματά τους είναι μικρά και μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Γι’ αυτό χρειάζεται προσεκτικός και πλήρης έλεγχος με τη χρήση μεγεθυντικού φακού. Η χαρακτηριστική μυρωδιά των κοριών αποτελεί αξιόλογο διαγνωστικό κριτήριο.


Οι κοριοί μπορεί να βρούν καταφύγιο σε ασυνήθιστα σημεία. Για τον λόγο αυτόν δεν υποδεικνύονται συγκεκριμένα σημεία επιθεώρησης. Μέρος της επιθεώρησης είναι η μετακίνηση κρεβατιών, καθισμάτων, κομοδίνων, φωτιστικών και το ανασήκωμα χαλιών.


Awesome Image

Πλυντήριο

Λύνουμε τα κρεβάτια. Πλένουμε στο πλυντήριο: σεντόνια, παπλώματα, κουβέρτες και γενικά όλα τα κλινοσκεπάσματα, τις κουρτίνες και κάθε υφασμάτινη κατασκευή (καλύμματα, μαξιλάρια κ.α.)

Για να εξοντώσουμε κάθε στάδιο των κοριών, το πλύσιμο πρέπει να γίνει:

Με ζεστό νερό σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 49 βαθμών κελσίου και για περισσότερο από 10 λεπτά με σαπούνι ή απορρυπαντικό,

Να ακολουθήσει στέγνωμα σε θερμοκρασία μεγαλυτερη των 60 βαθμών και για χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών, Το ξηρό καθάρισμα δίνει τα ίδια αποτελέσματα

Awesome Image

Οι μολυσμένες επιφάνειες πρέπει να σκουπιστούν με την ηλεκτρική σκούπα. Αν και τα αυγά των κοριών μάλλον προσκολλώνται καλά στις επιφάνειες, η χρήση ηλεκτρικής σκούπας στις περιοχές που αποτελούν καταφύγια των κοριών είναι μάλλον αποτελεσματική.


Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας με υψηλή απορρόφηση και με χρήση φίλτρου απομακρύνει όλους τους αλλεργιογόνους παράγοντες που έχουν σχέση με τους κοριούς και τα αποχωρήματά τους.


Αφαιρούμε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας αμέσως μετά το σκούπισμα, την κλείσουμε ερμητικά σε μια νάιλον σακούλα και καίμε ή να την πετάμε όπως όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Awesome Image

Εύκολα μπορούμε να μαζέψουμε κοριούς με τα χέρια, χρησιμοποιώντας την μεριά του σελοτέιπ που έχει την κόλλα.

Κατόπιν τους βάζουμε σε ένα βαζάκι που περιέχει οινόπνευμα ή διάλυμα σαπουνιού ή απορρυπαντικό σε νερό.

Awesome Image

Κλείνουμε με σιλικόνη όλες τις ρωγμές και τις σχισμές σε τοίχους και πατώματα, σε ακτίνα 6-7 μέτρων από το σημείο όπου σημειώθηκε δάγκωμα από κοριό.

Έτσι περιορίζουμε τα σημεία όπου οι κοριοί θα βρουν καταφύγιο.

Αντιμετώπιση - Λύση

Οι επιστήμονες – γεωπόνοι της εταιρείας μας ανταποκρίνονται άμεσα στο τηλεφωνικό σας αίτημα και αφού προηγηθεί ο κατάλληλος παρασιτολογικός έλεγχος, σας παρέχουν με χαμηλό κόστος και με απόλυτη ασφάλεια, για την οικογένειά σας και τα κατοικίδια σας :

Ολοκληρωμένο έλεγχο

του πληθυσμού των κοριών με τον κατάλληλο συνδυασμό μεθόδων που απαιτείται

«Καθαρό» ψεκασμό

με εγκεκριμένα σκευάσματα που δεν μυρίζουν, ούτε λεκιάζουν.

Εγγυημένο

αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας φορά.
tips.jpg

Οι κοριοί μπορούν να βρουν καταφύγιο σε σημεία όπως:


  • Ραφές, πτυχώσεις, «κουμπιά» και θυσσάνους στρωμάτων
  • Υποστρώματα κρεβατιών, σκελετούς κρεβατιών και καλύμματα αυτών
  • Καναπέδες, καρέκλες κομοδίνα κρεβατιών
  • Κάσες θυρών και παραθύρων
  • Μαξιλάρια και κουρτίνες
  • Πίσω από ταπετσαρίες τοίχων και κάδρα
  • Σχισμές και ρωγμές ξύλινων πατωμάτων
  • Κάτω από χαλιά και στο διάκενο μεταξύ του τοίχου και σοβατεπιών
  • Ηλεκτρικές μπρίζες και διακόπτες
  • Αποσκευές τροχήλατα καθίσματα και κιβώτια

Χρειάζεστε απεντόμωση για την οικία σας;

Καντε κλικ στο κουμπί που θα βρείτε και επικοινωνήστε μαζί μας
endoma solutions logo

Endoma Solutions

Εταιρεία απεντόμωσης στην Θεσσαλονίκη endoma solutions

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 45


Πόλη: Θεσσαλονίκη


Τηλέφωνο: 23130 85028


Κινητό: 6947 019461


endoma.solutions@gmail.com