Blog

Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για την απεντόμωση , την μυοκτονία και όχι μόνο

0 comment

5+1 λόγοι για να κάνεις απεντόμωση τώρα το φθινόπωρο

apentomwsi fthinopwro

Συνήθως όταν ακούμε την λέξη “απεντόμωση οικίας” δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό: απεντόμωση για κατσαρίδες και απεντόμωση ψύλλων. Και αυτό γιατί είναι οι συνηθέστεροι ανεπιθύμητοι επισκέπτες στο περιβάλλον του σπιτιού μας , μιας που οι συνθήκες του περιβάλλοντος αλλά και οι στόχοι τους, που είναι τα τρόφιμα, οι άνθρωποι και τα κατοικίδια, τα ευνοούν να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε αυτό.

Πέραν του ότι μπορεί να τα φοβόμαστε ή να τα σιχαινόμαστε υπάρχουν και άλλοι σοβαρότεροι λόγοι όπως αυτοί των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στην υγεία μας και άλλων που παραθέτουμε στη συνέχεια, τους οποίους θα έπρεπε να σκεφτείς στα σοβαρά, όπως ότι:

1. Η υγρασία ελκύει τα ενοχλητικά παράσιτα όπως τους ψύλλους και τους κοριούς

Το φθινόπωρο λόγω της υψηλής σχετικής υγρασίας που επικρατεί αποτελεί περίοδο αναπαραγωγής για τις κατσαρίδες κυρίως αλλά και για κάποια άλλα παράσιτα όπως τους ψύλλοι και τους κοριούς.

 

2. Τα αποτελέσματα των βροχοπτώσεων προκαλούν την εμφάνιση εντόμων

Οι συχνές βροχοπτώσεις της εποχής αυτής έχουν ως αποτέλεσμα να “φουσκώνουν” τα φρεάτια και οι κατσαρίδες να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους σε χώρους του σπιτιού μας που υπάρχουν σιφώνια όπως το μπάνιο, η κουζίνα κι εξωτερικά του σπιτιού μας όπου υπάρχουν φρεάτια υπονόμων.

 

3. "Τελειώνει" η δράση των σκευασμάτων από μια πιθανή απεντόμωση που έγινε την άνοιξη

Τα περισσότερα βιοκτόνα σκευάσματα από την στιγμή που θα εφαρμοστούν στο περιβάλλον έχουν διάρκεια από κάποιες μέρες μέχρι τρεις μήνες σε ιδανικές συνθήκες και με την προϋπόθεση πως το σκεύασμα θα δράσει “ανενόχλητο”. Για τον λόγο αυτό μία απεντόμωση που έχει γίνει αρχές της άνοιξης καλό είναι να επαναληφθεί την εποχή αυτή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρουσίας των ενοχλητικών εντόμων στoν περιβάλλοντα χώρο μας.

 

4. Εμφανίζονται έντομα εποχής

Την εποχή αυτή, επίσης, λόγω της υψηλής υγρασίας βγαίνουν από το έδαφος και εισβάλουν σε κατοικίες τα ενοχλητικά μαύρα σκουλήκια και οι σαρανταποδαρούσες ,που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, με την διαφορά ότι οι δεύτερες τσιμπάνε .

 

5. Τα φέραμε στο σπίτι όταν γυρίσαμε από τις διακοπές μας

Επιστρέφοντας οι περισσότεροι από τις καλοκαιρινές μας διακοπές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φέραμε μαζί με τις αποσκευές μας και τους κοριούς από τα ξενοδοχεία ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ταξιδέψαμε. Οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να διαχειμάζουν στην οικία μας για αρκετό διάστημα και να μην γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους έγκαιρα, σε αντίθεση με τους ψύλλους, αλλά μετά από κάποιους μήνες που ο πληθυσμός τους θα έχει ήδη αυξηθεί και θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα τσιμπήματα. Οπότε μια προληπτική εφαρμογή την εποχή αυτή μας απαλλάσει από έναν μελλοντικό και δύσκολο στην αντιμετώπιση “επισκέπτη”.

 

6. Η σχετική πτώση της θερμοκρασίας τα αναγκάζει να βρουν πιο ζεστο περιβάλλον

Tην εποχή αυτή καθώς η θερμοκρασία πέφτει και οι πηγές της τροφής για τα παράσιτα έξω μειώνονται, κάποια από αυτά όπως τα μυρμήγκια, οι αράχνες, οι σφήκες, οι μύγες και κυρίως τα ποντίκια ψάχνουν για πιο ζεστά περιβάλλοντα, όπως αυτό του σπιτιού μας. Και, μάλιστα, επειδή οι πηγές που αναζητούν για την τροφή τους μέσα σ’ αυτό είναι περιορισμένες, κάποια από αυτά μπορούν να γίνουν και πιο επιθετικά.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν την επόμενη άνοιξη για να κάνουμε την απεντόμωση στο σπίτι ή στην πολυκατοικία ή και στον επαγγελματικό μας χώρο. Οι επιστήμονες και το προσωπικό της endoma solutions είναι στην διάθεσή σας κι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα και με υπευθυνότητα σε κάθε αίτημα σας την περίοδο αυτή του φθινοπώρου.

Επικοινωνήστε μαζί μας


Διεύθυνση:
Πολυτεχνείου 45

Σταθερό:
23130 85028

Κινητό:
6947 019461

email:
endoma.solutions@gmail.com

About Author

© 2017 designed by Sigma Marketing