Blog

Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για την απεντόμωση , την μυοκτονία και όχι μόνο

0 comment

5 + 1 λόγοι για να καταλάβετε ότι έχετε κοριούς ή ψύλλους στον χώρο σας

Απεντόμωση Θεσσαλονίκης

Οι ψύλλοι και οι κοριοί τσιμπούν τους ανθρώπους αλλά δεν ζουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι ψύλλοι είναι έντομα χρώματος μαύρου προς το καφέ-μαύρο και στερούνται φτερών ενώ κινούνται με χαρακτηριστικά πηδήματα.

Οι κοριοί στερούνται πτερύγων, δεν μετακινούνται μακριά κι έχουν σχήμα ωοειδές και πεπλατυσμένο, μορφή που τους επιτρέπει να κρύβονται σε στενούς χώρους όπως ρωγμές τοίχων και ξύλινων επιφανειών.


Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με την απεντόμωση ψύλλων


Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με την απεντόμωση κοριών

Που συναντάμε συνήθως ψύλλους ή κοριούς μέσα στο σπίτι

Συνήθως τους ψύλλους τους συναντάμε σε σπίτια όπου υπάρχουν κατοικίδια και τους κοριούς σε χώρους όπου πρόσφατα έχουν επιστρέψει από ταξίδι οι ένοικοι ή έχουν κάνει κάποια μετακόμιση. Οι περιοχές που είναι πιθανές εστίες βρίσκονται κυρίως στα υπνοδωμάτια σε ακτίνα 5 – 6 μέτρων από το κρεβάτι καθώς και μέσα σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι τσιμπούν τον άνθρωπο όταν αυτός βρίσκεται σε αδράνεια κατά την διάρκεια του ύπνου κι έπειτα επιστρέφουν στη φωλιά τους.

Εαν έχετε παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επικοινωνήστε εγκαίρως με κάποιον επαγγελματία για την απεντόμωση ψύλλων στην Θεσσαλονίκη


Να, λοιπόν, κάποιοι κύριοι λόγοι που θα πρέπει να σας αφυπνίσουν ότι έχετε «επισκέπτες» στο σπίτι σας:

1. Ο κνησμός, που είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος, που νιώθουμε μετά το τσίμπημα του ψύλλου ή του κοριού και συνήθως στα κάτω άκρα του σώματος ή στην περιοχή της λεκάνης.

2. Τα έντονα σημάδια ερυθρωπού χρώματος ,που μπορεί στην περίπτωση των κοριών να είναι σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο και να έχουν λευκό στίγμα στο κέντρο τους ή στην περίπτωση των ψύλλων να είναι ακανόνιστα και πιο διάσπαρτα στο σώμα μας με έντονο σκούρο κόκκινο στίγμα στο κέντρο τους.

3. Η παρουσία μαύρων στιγμάτων στο στρώμα μας επάνω ή στα σοβατεπί γύρω από το κρεβάτι μας , που αποτελούν τα υπολείμματα αιμοσφαιρίνης (αποχωρήματα) που αποβάλλουν οι κοριοί, από το οπίσθιο μέρος του εντερικού τους σωλήνα, μετά από κάθε αιμομύζηση.

4. Όταν παρατηρήσουμε στα μωρά έντονη ενόχληση από κνησμό και σημάδια σκουρόχρωμα με πρήξιμο στο σώμα τους, καθότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ειδικά όταν παίζουν στο πάτωμα.

5. Ο έντονος κνησμός που μπορεί να έχει το κατοικίδιο σας ειδικά όσο βρίσκεται στο κρεβάτι του.

6. Η χαρακτηριστική μυρωδιά των κοριών που αποτελεί αξιόλογο διαγνωστικό κριτήριο.

 

Χρειάζεστε απεντόμωση ψύλλων ή κοριών; Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 


Διεύθυνση:
Πολυτεχνείου 45

Σταθερό:
23130 85028

Κινητό:
6947 019461

email:
endoma.solutions@gmail.com

 apentomvseiws thessaloniki

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία φροντίστε να παίρνετε σε τακτική βάση κάποια απαραίτητα μέτρα υγιεινής για εσάς και τα κατοικίδια σας, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προσβολής από τα συγκεκριμένα παράσιτα. Επίσης οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο προστατεύουν το κατοικίδιο σας και την οικογένειά σας από τους εν λόγω κινδύνους.

Επίσης φροντίστε να επιθεωρείτε εξονυχιστικά τις αποσκευές σας μετά την επιστροφή σας από ταξίδι καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχετε φέρει μαζί με τα σουβενίρ σας και κάποιους «ξένους επικέπτες» στο σπίτι σας.

Θα ήταν σημαντική παράλειψη, τέλος, αν δεν τονίσουμε ότι συνίσταται η λήψη και κάποιων συμπληρωματικών μέτρων , προστασίας του χώρου μας από παράσιτα, που μπορεί να μεταφέρουν στο χώρο μας κοριούς και ψύλλους, όπως τα ποντίκια, οι αρουραίοι, τα ωδικά πτηνά και οι νυχτερίδες.

Επομένως η μυοκτονία και η απώθηση πτηνών είναι δύο πολύ χρήσιμες και σημαντικές προληπτικές εφαρμογές ,για την αποφυγή μελλοντικής προσβολής από τα δύο πολύ ενοχλητικά αυτά παράσιτα.

About Author

© 2017 designed by Sigma Marketing