Απολύμανση

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Απολύμανση

Η απολύμανση είναι μέτρο προφύλαξης, με καθοριστική συμμετοχή στην μείωση - σημαντική ελάττωση- και διασπορά μολυσματικού φορτίου και όχι στην πρόληψη, ώστε με την ιδιότητα της να δημιουργεί αντίσταση (μεταγενέστερη προστασία) για μη προσβολή από μελλοντικές λοιμώξεις, σε έναν χώρο.


Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η αδρανοποίηση ή καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών με χημικές ουσίες (π.χ. αλκοόλη, διάλυμα διοξειδίου του χλωρίου) ή φυσικές μεθόδους (π.χ. υψηλή θερμοκρασία) σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες. Η endoma solutions διαθέτει εξειδικευμένες εφαρμογές απολύμανσης με σκοπό την καταπολέμηση βακτηρίων, μικροβίων, ιών και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών (σταφυλόκοκκος, σαλμονέλα). Μπορούμε επίσης να πούμε ότι απολύμανση είναι η μείωση των υπαρχόντων μικροβίων κατά 99,999% (για τους ιούς κατά 99,99%).

Γιατί ειναι απαραίτητη η απολύμανση

Η απολύμανση κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής και την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, όπως σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο χώρο τουαλετών, αποδυτηρίων, χώρων μαζικής εστίασης.

Τα μικρόβια ελλοχεύουν παντού, ειδικά όταν οι συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασία) είναι ευνοϊκές, επειδή αποικίζουν όλες τις εν λόγω επιφάνειες μέσω του αέρα ή μεταφέρονται μέσω μολυσμένων αντικειμένων σε κοινόχρηστα σημεία (πόμολα, ασανσέρ κ.α.)

Συνηθίζεται η απολύμανση χώρων στους οποίους έχει προηγηθεί μυοκτονία, απεντόμωση ή υπήρξε κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας.

icon4

Διευθυνση

Πολυτεχνείου 45 Θεσ/νικη

icon4

Κινητο

6947 019461

icon4

Σταθερο

23130 85028

icon4

email

endoma.solutions@gmail.com

fmailu.jpg

Η διαδικασία της απολύμανσης

Η εφαρμογή της απολύμανσης στον χώρο σας γίνεται αφού έχει προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία του χώρου που αφορά αποθήκευση σε καλά στεγαζόμενους χώρους και προστασία όλων των αναλώσιμων υλικών που μπορεί να έχετε εκτεθειμένα πάνω στα έπιπλα και  στο μπάνιο.

Επίσης αποθήκευση των τροφίμων, που είναι σε πρόχειρες κι ανοιχτές συσκευασίες, μέσα σε καλά στεγαζόμενα σκεύη ή αποθηκευτικούς χώρους της κουζίνας. Η καθαριότητα, έπειτα, του χώρου σας είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία της απολύμανσης που θα ακολουθήσει.

Οι μέθοδοι απολύμανσης που εφαρμόζουμε είναι είτε με ψεκασμό όλων των επιφανειών με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως, είτε με ψεκασμό όλου του όγκου του χώρου σας με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης επιτυγχάνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την βέλτιστη εφαρμογή του απολυμαντικού σκευάσματος, με την μορφή πολύ μικρών σταγονιδίων, και στις πιο δύσκολα προσιτές επιφάνειες.

Με το πέρας της εφαρμογής ο χώρος δίδεται προς χρήση αφού έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ώρες κι έχει αεριστεί  καλά (για την περίπτωση της ψυχρής εκνέφωσης).

Προστασία πάνω από όλα

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε δεν απαιτούν μετά την καθολική καθαριότητα του χώρου , παρά μόνο το κανονικό πλύσιμο των σκευών της κουζίνας που πιθανόν να ήταν εκτεθειμένα κατά την διάρκεια της εφαρμογής και το πέρασμα με ένα καθαρό υγρό πανί των επιφανειών που θα ακουμπήσουν τα τρόφιμα (πάγκοι κουζίνας κτλ.).

Επίσης δεν λεκιάζουν τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζονται και προσφέρουν στον χώρο την αίσθηση της φρεσκάδας και όχι της κακοσμίας, καθότι έχουν και αποσμητικό ρόλο. Τέλος όλα τα απολυμαντικά μας φέρουν τις αντίστοιχες εγκρίσεις από τον Ε.Ο.Φ. και τα δελτία δεδομένων ασφαλείας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας σε περίπτωση που χρειάζεστε απολύμανση και θα ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες σας

6947 019461

23130 85028

Χρειάζεστε απολύμανση στον χώρο σας;

Καντε κλικ στο κουμπί που θα βρείτε και επικοινωνήστε μαζί μας
© 2017 designed by Sigma Marketing